En este momento estás viendo L’Ajuntament renova cinc vehicles de neteja viària i 25 carros d’escombrada manual de la flota municipal

L’Ajuntament renova cinc vehicles de neteja viària i 25 carros d’escombrada manual de la flota municipal

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, i el regidor de Manteniment Urbà, Juan López Núñez, han presentat aquest dimarts els nous vehicles per realitzar tasques de neteja viària que s’han incorporat recentment a la flota municipal i que substitueixen models antics. La nova maquinària exhibeix el lema Amb tu cuidem el medi ambient, amb l’objectiu de buscar la complicitat dels rubinencs i les rubinenques a l’hora d’avançar cap a la transició ecològica.

Els nous vehicles són una baldejadora que utilitza aigua a pressió, quatre escombradores ─la més petita actuarà a la zona més cèntrica de la ciutat, especialment a l’illa de vianants, motiu pel qual requereix que sigui d’unes dimensions més reduïdes, mentre que les altres tres treballaran als barris perifèrics i a les urbanitzacions─ i 25 carros de neteja pels equips d’escombrada manual. Properament, el servei també comptarà amb tres escombradores més, que actuaran a la resta del nucli de la ciutat. Les escombradores són de gasoil i compleixen la normativa Euro6.

Tota aquesta maquinària substitueix aquells vehicles més antics que havien quedat obsolets. En total, la flota rubinenca consta d’uns 45 vehicles, entre camions de recollida de residus, furgonetes de recollida i de neteja viària, escombradores i la resta de vehicles auxiliars.

Avui hem presentat els nous vehicles que s’incorporen a la flota municipal, que treballen cada dia per assolir un objectiu i, a la vegada, un compromís del govern: la neteja de la ciutat. Els nous vehicles estan millorats tecnològicament per minimitzar la contaminació atmosfèrica, fet que també compleix un altre dels nostres compromisos: el de la sostenibilitat”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Les noves escombradores filtren les partícules PM10, “millorant la qualitat de l’aire, cosa que és molt important”, ha comentat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal. Andrés Medrano Muñoz també s’ha referit al lema que porten imprès els nous vehicles, Amb tu cuidem el medi ambient: “Amb tu vol dir que és un esforç conjunt de la ciutadania i l’Ajuntament. Per tant, estem apel·lant a la complicitat dels rubinencs i les rubinenques. Tot plegat, sumat al fet que estem desenvolupant l’ordenança de residus, espero que ens ajudi a tenir una ciutat més neta”.

Durant els propers mesos, l’empresa concessionària del servei de recollida de residus i neteja viària anirà adaptant la nova imatge a la resta de vehicles i maquinària.

Deja una respuesta