En este momento estás viendo Rubí participarà a la Setmana Europea de les Regions i Ciutats amb el taller «Acció climàtica local i regional»

Rubí participarà a la Setmana Europea de les Regions i Ciutats amb el taller «Acció climàtica local i regional»

L’Ajuntament de Rubí i l’Association of European Border Regions (AEBR) organitzen conjuntament el taller Acció climàtica local i regional, que tindrà lloc el proper 20 d’octubre a Brussel·les dins la 18a Setmana Europea de les Regions i Ciutats. En el marc d’aquest acte, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, presentarà l’experiència de Rubí amb el projecte de foment de l’eficiència energètica i les energies renovables Rubí Brilla.

La Setmana Europea de les Regions i Ciutats és la cita anual més important en l’àmbit de la política regional a nivell europeu. Enguany se celebrarà del 5 al 22 d’octubre i, com a conseqüència de la situació generada per la Covid-19, serà una edició plenament digital.

Rubí hi serà present per segon any consecutiu, en aquest cas com a coorganitzadora d’un taller sobre experiències locals i regionals en l’àmbit de l’acció climàtica que també comptarà amb la participació de l’Ajuntament de Colònia (Alemanya), la Regió d’Odessa (Ucraïna) i l’Ajuntament de Lappeenranta (Finlàndia). El panell està relacionat estretament amb els objectius del Pacte Verd (Green Deal), el Pla d’acció sobre el clima de la Unió Europea i la iniciativa del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, tots ells destinats a aconseguir l’energia neta i l’eficiència energètica.

La sessió serà presentada per l’artista internacional i activista Ruslana, i s’encarregarà de moderar-la el secretari general de l’AEBR, Martín Guillermo Ramírez. Durant l’acte, els responsables polítics de les ciutats i regions convidades presentaran les seves respectives experiències i, a continuació, s’obrirà un torn de debat. Està previst que voluntaris del projecte Interreg Volunteer Youth hi participin compartint les seves preocupacions i expectatives sobre el tema.

El taller Acció climàtica local i regional es podrà seguir en directe el 20 d’octubre, entre les 14.30 i les 16 h, a través de la plataforma interactiva de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats. Per fer-ho, cal registrar-se a l’esdeveniment com a molt tard el 14 d’octubre.

Per a Ana María Martínez Martínez, «és un privilegi poder participar d’una manera destacada en aquesta gran cita europea. L’any passat ja vam tenir l’oportunitat d’aprendre de les experiències d’altres ciutats i regions, i d’establir-hi contactes molt profitosos. En aquesta edició, tindrem l’oportunitat d’organitzar-hi un taller i presentar el projecte Rubí Brilla, i això ens incentiva enormement com a ciutat que treballa per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible«.

La sessió promoguda per l’Ajuntament de Rubí s’inclou al bloc temàtic Europa Verda, que s’ha programat del 19 al 22 d’octubre. Dins l’esdeveniment, també s’abordaran els assumptes Apoderant la ciutadania (del 5 al 9 d’octubre) i Cohesió i cooperació (del 12 al 16 d’octubre).

Deja una respuesta