En este momento estás viendo El Vallès Occidental referma el compromís amb els treballadors de Continental

El Vallès Occidental referma el compromís amb els treballadors de Continental

Representants de l’Ajuntament de Rubí, de l’Ajuntament de Terrassa i del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVO) s’han reunit aquest divendres al matí amb els representants del comitè d’empresa de les plantes de Rubí Plàstics i Rubí Electrònics, ambdues del grup Continental.

La trobada ha girat al voltant de la reindustrialització de les empreses ubicades a Rubí i el futur dels seus treballadors i treballadores. La cita ha servit per posar en comú la situació actual i les possibilitats de reinversió en aquestes plantes arran de la intenció de Continental de tancar la seva activitat a la ciutat.

Les tres administracions han refermat el seu compromís de treballar per trobar una sortida que garanteixi la continuïtat dels llocs de treball de Rubí.

La presidenta del Comitè d’Empresa de Rubí Electronics, Núria Requena, ha explicat que continua oberta l’opció de la reindustrialització “pensem que les administracions del territori ens poden ajudar en el camí de la reindustrialització i si aquesta no tira endavant ens poden ajudar a recol·locar la gent al territori”.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha assistit a la reunió acompanyada pel 1r tinent d’Alcaldia, Moisés Rodríguez Cantón, i pel Tinent d’alcalde i Regidor del Servei Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), Rafael Güeto Ortiz. Martínez ha refermat la voluntat de treballar per la continuïtat de l’activitat en aquestes plantes “no podem permetre’ns que la persiana de Continental baixi i deixi de ser una peça clau a l’engranatge industrial de la nostre ciutat”. L’alcaldessa, a més, ha explicat que aquest suport als treballadors i treballadores es mantindrà en cas que no es trobi una empresa que reinverteixi a la zona “hem posat els serveis d’ocupació municipals del territori a disposició de les persones que es pugui quedar sense feina perquè puguin trobar una nova activitat”.

Davant els temors de part de la plantilla que Continental pugui vendre el terreny per a la construcció d’habitatges, l’alcaldessa, ha recordat el compromís de la ciutat de no requalificar sòl industrial, com recull l’acord del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental del 2016.

El president del CCVO, Ignasi Giménez, ha recalcat l’impacte que té la indústria a la comarca “és una qüestió que afecta al conjunt de la comarca i nosaltres volem mantenir l’activitat industrial. Amb la crisi ens vam adonar que la indústria genera riquesa al territori i forma part de la nostra identitat. Farem tot el que sigui possible per mantenir l’activitat”

El 1r Tinent d’Alcalde de l’àrea de Promoció Econòmica i projecció de ciutat de Terrassa, Isaac Albert Agut, de la seva banda ha destacat el treball conjunt de les tres administracions “Quan una empresa tanca o obre genera impacte a tot el territori per això treballem conjuntament tres administracions perquè ens afecta a tots”.

Deja una respuesta