En este momento estás viendo La retirada de les línies elèctriques de Can Fatjó està una mica més a prop

La retirada de les línies elèctriques de Can Fatjó està una mica més a prop

La Junta de Govern local va aprovar fa uns dies part de la tramitació del projecte del desplaçament de les línies d’alta tensió de Can Fatjó, una de les reivindicacions històriques més antigues de la nostra ciutat. De fet, és un dels passos necessaris perquè tot el procés de retirada acabi sent una realitat.

El primer tinent d’alcaldia, Moisés Rodríguez, ha explicat que entre la tramitació que s’ha de fer i l’obra de retirada passaran entre dos anys i mig i tres, tenint en compte que la retirada efectiva tindrà una durada d’uns 3 mesos. Si recordeu l’Ajuntament, i l’Institut Català de l’Energia, l’ICAEN, van signar un conveni al 2006 sobre el desplaçament de la línia on s’establia que el consistori assumiria un 20% del cost d’execució del projecte i l’ICAEN, el 80% restant. A la mateixa vegada, Red Eléctrica Española assumia el cost de la redacció del projecte. Malgrat els acords presos, i per culpa de la crisi econòmica, el conveni va quedar aturat i el govern català no ha contemplat mai aquesta partida perquè tenia, segons deia, d’altres prioritats.
Paral·lelament, l’alcaldessa, Ana Maria Martínez, es va reunir amb Red Eléctrica Española al gener d’aquest any. Es va desencallar la situació però va quedar de nou aturada per la pandèmia de la Covid19. Ara s’ha recuperat el procediment i s’ha fet un pas més. Moisés Rodríguez ha qualificat l’acord de gran fita per a la ciutadania. El primer tinent d’alcaldia ha aclarit que Red Eléctrica assumeix la seva part del cost del desplaçament de la línia i l’Ajuntament de Rubí aporta la seva i la que correspondria a l’ICAEN. Amb tot, el regidor ja ha avançat que, “ho estem treballant jurídicament perquè després haurem de reclamar a la Generalitat els diners que posem nosaltres”.

Font

Deja una respuesta