En este momento estás viendo El consistori reprèn el curs d’horticultura per a joves en risc d’exclusió social

El consistori reprèn el curs d’horticultura per a joves en risc d’exclusió social

L’Ajuntament de Rubí ha reprès aquest 10 de novembre el curs pràctic de jardineria i horticultura, per a jovent en risc d’exclusió social, que va quedar aturat al març per la situació provocada pel coronavirus. Així, una desena de joves aprenen recursos perquè puguin trobar un lloc de treball més fàcilment.

La formació s’imparteix als horts de Cova Solera i va a càrrec de Dulos Cruset, la cap de planta d’aquests horts municipals i membre de la cooperativa L’Ortiga. El curs inclou aprendre a fer servir maquinària agrícola com desbrossadores, motocultors, segadores i podadores d’alçada, però també aborda altres qüestions. Per exemple, els joves sabran com construir un hivernacle i elaborar un planter ecològic, coneixeran les especificitats dels arbres fruiters i de les plantes aromàtiques, o podran habilitar un sistema de reg. Aquestes i altres habilitats pretenen capacitar els nois i noies en situació de vulnerabilitat per afavorir la seva inserció al món laboral. Així, els participants que acabin el curs rebran un certificat d’assistència.

Aquesta formació es duu a terme sota la coordinació del Servei de Primera Acollida per a Nouvinguts, el Servei de Dinamització Comunitària, els Serveis Socials i el Servei de Sostenibilitat i Medi del consistori.

Font

Deja una respuesta