En este momento estás viendo Rubí apostarà per la recollida de residus porta a porta al 2021

Rubí apostarà per la recollida de residus porta a porta al 2021

Des del 2009, Rubí commemora la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Un temps per fer difusió dels recursos que trobem a la ciutat per reduir el residus, per difondre la importància del reciclatge i per avançar en la reducció de generació de residus. Entre les novetats que s’han presentat destaca una prova pilot per fer recollida de residus porta a porta a les urbanitzacions rubinenques.

El regidor de medi ambient i residus, Andrés Medrano, ha presentat les activitats que es faran entre el 21 i el 29 de novembre a Rubí. Les propostes se centren en 3 eixos: l’auto reparació, el consum responsable i la reutilització.

En l’àmbit de consum responsable, el consistori vol fomentar l’ús de les bosses reutilitzables i per això farà arribar a 34.400 llars bosses de roba perquè els rubinencs s’acostumin a portar-les a la compra com a alternativa a les bosses de plàstic,.

Pel que fa a l’auto reparació, a Rubí es mantenen els tallers en clau de re i els dimecres manetes per allargar la vida útil de petits electrodomèstics.

Finalment, en l’apartat de reutilització i reciclatge s’estendrà el projecte de recollida d’oli Oliclack a totes les escoles i instituts, públics i concertats, per fomentar la recollida i reciclatge de l’oli de cuina. Es repartiran 3.500 clackis (ampolles per recollir l’oli de cuina que després es converteix en sabó) perquè la major part de les famílies rubinenques puguin fer ús d’aquesta fórmula. En aquesta línia, es manté la campanya de recollida de joguines a la deixalleria per donar una segona vida a aquests elements i que d’altres nens els puguin reutilitzar.

Al marge dels projectes municipals, la iniciativa privada Caçador de trastets reprèn l’activitat amb campanyes on line lligades als itineraris naturals. D’aquesta manera, s’incentiva que les passejades per l’entorn natural de la ciutat serveixin també per reduir els residus en aquestes zones.

Enguany les activitats estan marcades per les mesures de prevenció de la Covid19. D’una banda perquè es faran majoritariament de forma telemàtica o amb mesures de seguretat i de l’altra, perquè, els hàbits derivats de la pandèmia (ús de mascaretes i guants) estan generant nous residus. Andrés Medrano assegura que aquest any es fa més necessària que mai aquesta setmana de prevenció i divulgació. Medrano ha afirmat que cal fer un canvi de mentalitat com a societat respecte a la generació de residus però que les lleis i els sistemes de recollida s’adaptin a aquestes necessitats i li ho possin fàcil als ciutadans.

En aquesta línia, el responsable polític de residus ha avançat que l’any vinent s’implantarà la recollida porta a porta comercial de totes les fraccions. Actualment només es recull de forma separada la fracció d’orgànica i el paper i cartró. Als bars i restaurants dels polígons industrials es recullen amb aquest sistema les cinc fraccions. Paral·lelament, es farà una prova pilot a les urbanitzacions per avançar en aquest sistema que, segons Medrano és l’únic que pot garantir que avancem cap a una reducció de residus destacable.

Font

Deja una respuesta