En este momento estás viendo Els rubinencs situen el preu elevat dels pisos com el principal problema de l’habitatge a la ciutat

Els rubinencs situen el preu elevat dels pisos com el principal problema de l’habitatge a la ciutat

Els rubinencs situen els preus alts com l’obstacle més destacable per accedir a l’habitatge, i demanen a l’Ajuntament que augmenti el parc de vivenda pública, ofereixi incentius per llogar o expropii immobles buits de grans tenidors. Aquesta és una de les conclusions de les enquestes realitzades durant el procés participatiu del Pla Local d’Habitatge.

Un total de 117 persones han respost a aquestes enquestes, sigui de manera presencial als diferents punts d’informació o a través de la plataforma virtual Participa.Rubi. La conclusió més compartida pels enquestats és la queixa sobre els preus de l’habitatge, tant el de propietat com el de lloguer.

Molts dels rubinencs preguntats han relacionat els problemes per pagar l’habitatge amb la precarietat i temporalitat del mercat laboral. En aquest sentit, els enquestats també han denunciat manca d’ajudes de l’Ajuntament, tant per aquells amb dificultats per accedir a la vivenda com per a aquells que volen llogar-la.

A banda dels preus elevats, els rubinencs també han assenyalat les ocupacions il·legals i el mal estat dels habitatges com a problemes destacables.

D’altra banda, gairebé el 80% d’enquestats prefereix la propietat al lloguer, tot i que meitat reconeixen que aquesta última modalitat s’adapta bé a la joventut i la seva mobilitat i recursos.

Cal destacar que l’informe dels resultats de les enquestes s’ha de completar encara amb les conclusions dels tres debats (tècnics, entitats, ciutadania) organitzats el mes passat.

Una vegada feta la diagnosi i el procés participatiu, el Pla d’Habitatge està ara en fase de retorn, durant el qual s’informarà dels resultats del mateix i de les mesures que se’n puguin derivar.

Font

Deja una respuesta