En este momento estás viendo L’Ajuntament fa públic l’esborrany del reglament d’ús dels horts de titularitat municipal

L’Ajuntament fa públic l’esborrany del reglament d’ús dels horts de titularitat municipal

L’Ajuntament de Rubí ha fet públic l’esborrany del reglament d’ús dels horts de titularitat municipal, un document que, entre d’altres, regularà els drets i obligacions que han de complir les persones usuàries dels equipaments d’horts. Des d’aquest divendres i fins al 10 de desembre, els rubinencs i les rubinenques poden formular les seves opinions sobre el reglament mitjançant la plataforma participa.rubi.cat.

L’abril del 2017, el Consistori va aprovar el programa d’horts municipals amb tot un seguit d’objectius: promoure el consum responsable, l’agricultura ecològica i una vida més sana; fomentar la inclusió social i les dinàmiques col·laboratives d’atenció a col·lectius amb risc d’exclusió com a possible eina de suport a la inserció laboral; i oferir espais de lleure i activitats per a persones motivades pel cultiu i el consum de verdures i hortalisses, entre d’altres. Un any més tard es va realitzar el primer concurs per a l’atorgament de 65 autoritzacions per a l’ús privatiu de l’espai públic dels horts de Cova Solera.

Actualment, els horts de Cova Solera són l’únic equipament municipal amb aquesta finalitat, però l’Ajuntament està planificant l’ampliació del projecte a altres indrets del municipi. La instal·lació de Cova Solera està oberta de dilluns a diumenge, matí i tarda. Durant unes hores al mes, el recinte compta amb la presència de la cap de finca, que realitza tasques de gestió, manteniment de l’espai hortícola, assessorament a les persones usuàries, formació i organització de cursos i activitats. Tenint en compte que hi ha franges horàries durant les quals no hi és present aquesta figura, es considera necessari concretar les normes i els usos de l’espai, per tal d’afavorir el respecte entre les persones usuàries i donar compliment a unes normes d’ús dels espais compartits, entre d’altres.

Els horts de Cova Solera estan actius des del desembre de 2018. Aquests gairebé dos anys han permès a l’Ajuntament recollir l’experiència i recórrer un camí suficient per donar forma a aquest reglament, que estableixi les bases de tots els aspectes sota el paraigües d’un règim jurídic que reguli l’ús privatiu de règim municipal, tant de l’equipament actual d’horts com de futurs equipaments.

Al juliol, el reglament ja es va obrir a consulta pública prèvia amb l’objectiu de recollir les aportacions de la ciutadania.

 

Deja una respuesta