En este momento estás viendo El Pressupost 2021 incorpora 18,5 milions d’euros que resoldran reivindicacions històriques de la ciutat

El Pressupost 2021 incorpora 18,5 milions d’euros que resoldran reivindicacions històriques de la ciutat

El govern municipal ha presentat aquest divendres la proposta de Pressupost municipal per l’any 2021, que estarà molt marcat per la situació de crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de coronavirus, però que s’ha treballat a fons per poder continuar oferint tots els serveis i atendre les persones més necessitades, tal com han explicat l’alcaldessa, Ana Maria Martínez, i la segona tinenta d’alcaldia, Ànnia Garcia.

I és que, tot i que els ingressos i les despeses disminuiran, deixant la xifra absoluta del Pressupost en uns 80 milions d’euros, s’ha de tenir en compte la incorporació dels romanents que es podran gastar després de l’eliminació de la regla de la despesa, i també un préstec de 18,5 milions d’euros que aniran a parar a inversions en diversos projectes que resoldran «demandes històriques» de la ciutat, a més de noves iniciatives del govern que s’aniran explicant en les pròximes setmanes.

El Pressupost de 2021, a més, es presenta com una «eina flexible», com ho ha estat el de 2020, que s’ha anat adaptant a la situació d’emergència social causada per la situació sanitària. Les línies generals del Pressupost volen contribuir a la cohesió social, a la millora de l’espai públic i també a la promoció de l’ocupació, segons ha explicat l’alcaldessa; i en aquest sentit contemplen totes les mesures aprovades en el Pacte de Ciutat aprovat en seu plenària el passat 3 de setembre.

A més de fer front a les necessitats més immediates de la ciutadania i continuar oferint serveis – «i oferint-los amb qualitat», ha subratllat l’alcaldessa – aquest Pressupost servirà per començar a dibuixar la ciutat del futur, gràcies a les inversions de 18,5 milions d’euros que es destinaran, entre d’altres, al desplaçament de les línies d’alta tensió de Can Fatjó, la pacificació de l’avinguda de l’Estatut i actuacions de millora al Parc de Ca n’Oriol – per exemple, la restauració de la zona de «la Bombonera» – i un Pla d’Arbrat, en el qual ja s’està treballant.

La més important, per quantitat, d’aquestes inversions, serà la que es destinarà a projectes d’habitatge: 4.191.448,63€ que serviran per augmentar el parc públic d’habitatge i ampliar també els habitatges d’emergència.

Una altra part d’inversions, que provindran del Programa General d’Inversions de la Diputació de Barcelona, inclouran projectes com les obres de la sala d’exposicions de l’Antiga Estació, els accessos del pont del carrer Sant Joan o el projecte d’obres del futur FabLab. En total, la desena de projectes que rebran fons de la Diputació s’eleven a 3.620.000 euros.

Compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i perspectiva de gènere

L’alcaldessa i la segona tinenta d’alcaldia han destacat, d’aquest Pressupost, que compleixen amb les línies dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i que s’han elaborat incorporat la perspectiva de gènere, una de les assignatures pendents del Consistori, així com de moltes altres administracions.

Font

Deja una respuesta