En este momento estás viendo Les inspeccions per detectar pisos buits arrencaran al gener

Les inspeccions per detectar pisos buits arrencaran al gener

L’Ajuntament ja té a punt un dels instruments que permet la Llei 18/2007 del dret a l’habitatge per tal d’identificar i censar els habitatges i edificis buits que hi ha a la ciutat, amb l’objectiu de poder-ne incorporar els màxims possibles a la borsa de lloguer d’habitatge assequible. El Programa d’Inspecció d’Habitatges buits es començarà a aplicar al gener del 2021 i és una més de les estratègies que s’estan treballant des del Servei d’Habitatge per donar resposta a una de les principals preocupacions de la ciutadania: l’accés a l’habitatge.

La legislació del dret a l’habitatge estableix que cal censar els pisos buits amb l’objectiu d’implementar mesures que permetin atendre part de la demanda de les persones i famílies que tenen dificultats per accedir a un habitatge de lloguer en el mercat lliure. El Programa ha de servir per identificar els pisos i edificis desocupats i, a partir d’aquí, acordar amb les persones propietàries la solució més satisfactòria per tal que el seu habitatge pugui ser llogat amb totes les garanties.

La regidora d’Habitatge, Ànnia García, ha explicat que, amb la posada en marxa d’aquest programa, volen aconseguir dues coses. Per una banda, disposar d’un cens d’habitatges buits que estan en una situació anòmala i així poder “iniciar els procediments per assegurar la funció social d’aquests habitatges, tot destinant-los principalment a incrementar el parc d’habitatge de lloguer assequible de la ciutat”.

El programa estableix els procediments que s’hauran de seguir en la funció inspectora, les garanties perquè les persones propietàries puguin intervenir en el procediment i la priorització dels destinataris de les inspeccions, que seran preferentment els grans tenidors, entitats financeres i fons d’inversió.

Recàrrec de l’IBI del 50%
Disposar d’un cens real d’habitatges buits permetrà a l’Ajuntament imposar mesures sancionadores a aquells grans tenidors que mantinguin immobles desocupats i també aplicar el recàrrec de l’IBI del 50% que es contempla a les ordenances fiscals municipals recentment aprovades.

García ha convidat els petits propietaris de pisos buits a conèixer les diferents opcions existents per llogar amb totes les garanties, així com els beneficis que ofereix l’administració local per incloure els habitatges a la borsa de lloguer assequible.

Deja una respuesta