En este momento estás viendo Els pensionistes rubinencs expliquen el Pacte de Toledo en la seva assembla dels dimarts, però a la tarda

Els pensionistes rubinencs expliquen el Pacte de Toledo en la seva assembla dels dimarts, però a la tarda

Aquest dimarts, el Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí ha celebrat la seva assemblea de cada setmana, però en aquest cas, a la tarda. La idea era que hi pogués assistir més gent i conèixer els principals trets de l’anomenat Pacte de Toledo. En total, han acudit a la cita al voltant de 70 persones.

Segons ha explicat un dels representants del moviment rubinenc, Josep Maria Pijuan, cal que la ciutadania conegui amb profunditat el que és el Pacte de Toledo, perquè afecta de ple a les futures generacions que hauran de cobrar o no una pensió. I és que el passat mes d’octubre, la Comissió de Seguiment i Avaluació dels Acords del Pacto de Toledo de seguiment del sistema de pensions va presentar i aprovar 21 recomanacions després de 4 anys de treball. Es tracta de la tercera renovació de les recomanacions d’aquesta comissió i, entre d’altres coses, vol posar fi al dèficit de la Seguretat Social i recuperar l’IPC com a referència per a la pujada de les pensions. El problema, pels pensionistes rubinencs, és que ara s’ha de discutir al Parlament espanyol una per una. Per Pijuan, per exemple, 18 de les 21 recomanacions afectaran directament a les persones que ara mateix estan treballant i a les seves futures pensions. De fet, Juan Mestanza del Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí, ha apel.lat a la joventut per lluitar pel seu futur:

D’altres mesures que estan sobre la taula també són mantenir els 15 anys com a termini mínim de cotització per tenir una pensió contributiva, però obre la porta a poder elegir els millors anys de cotització per calcular la pensió. A més, recomana aproximar tot el que sigui possible l’edat efectiva de la jubilació a l’edat establerta legalment per fer-ho. Però afegeix que caldria fomentar amb més incentius l’allargament voluntari de la vida laboral. Malgrat tot això, José Luis Navarro, el problema del futur de les pensions és la precarietat actual i el que poc que es cotitza en molts sectors:

Pels pensionistes rubinencs, la qüestió que siguin encara recomanacions és negativa, i que caldrà seguir molt atents la discussió al Parlament. En tot cas, insisteixen en la idea que cal seguir lluitant perquè no pot ser que s’assumeixi l’actual situació de les pensions.

Font

Deja una respuesta