En este momento estás viendo Els regidors d’ECP fan donatius a ASAV, Frater Nadal, el Can Mir i una mostra de cinema centreamericà

Els regidors d’ECP fan donatius a ASAV, Frater Nadal, el Can Mir i una mostra de cinema centreamericà

Els regidors d’En Comú Podem (ECP) han anunciat aquest dimarts els projectes socials als quals han decidit destinar una part dels seus sous. Es tracta dels repartiments d’aliments d’ASAV i Frater Nadal, el programa d’integració de menors estrangers sense família del Club Escola de Futbol Can Mir, i el projecte per engegar a Rubí un nou festival de cinema centreamericà.

Pel que fa a Podem, ha decidit destinar 2.100 € dels darrers set sous del regidor Andrés Medrano a finançar els repartiments d’aliments i productes de primera necessitat d’ASAV i Frater Nadal.

«Hem entès que, donada la situació, havíem de prioritzar les entitats que treballen per ajudar a tenir una vida mínimament digna a famílies en situació límit», ha explicat Medrano. En el cas de Frater Nadal, la pandèmia ha fet pujar la demanda en un 60%, i ara ja són prop de 700 les famílies que depenen dels seus repartiments per poder alimentar-se.

En el cas de Comuns Rubí, la decisió s’ha pres a través d’un concurs obert i les votacions de la seva militància (vegeu notícia). Els dos projectes seleccionats s’enduran 1.400 € cadascun, corresponents als darrers set sous dels regidors Ànnia García i Pau Navarro. Els comuns consideren que l’experiència del concurs ha estat positiva, però no es tanquen a canviar el sistema en pròximes donacions (tots dos partits les faran dues vegades l’any).

Entre els nou projectes presentats (dels quals l’executiva en va preseleccionar quatre), els militants de Comuns Rubí han escollit els dos guanyadors. El primer és l’equip juvenil del Can Mir, on juguen menors estrangers no acompanyats, un projecte sorgit després de la polèmica entorn d’aquests joves a la nostra ciutat (vegeu notícia).

L’altre projecte és la 1a mostra de cinema d’Amèrica Central a Rubí 2021, impulsat per les entitats Huacal, Museo de la palabra i la imagen, i la Xarxa de literatura salvadorenya a Catalunya. «És un projecte amb molta línia de futur i que dóna veu a dones», explica Pau Navarro.

 

Deja una respuesta