En este momento estás viendo Pensionistes i Rubí Sanitat es concentraran dilluns davant el CAP Mútua

Pensionistes i Rubí Sanitat es concentraran dilluns davant el CAP Mútua

El Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí i l’entitat Rubí Sanitat han decidit en l’assemblea convocar a la ciutadania a una concentració davant del CAP Mútua de la nostra ciutat el proper dilluns 25 de gener a partir de les 12h per continuar reivindicant una sanitat pública i digna.

A més a més l’assemblea que es fa cada dimarts es passa a dilluns a les 10.30h a la plaça de l’Ajuntament just abans d’aquesta concentració. De fet, es tracta d’una acció que també es farà a d’altres poblacions del Vallès Occidental el mateix dilluns com ara a Castellbisbal, Viladecavalls, Ullastrell, Terrasa i Sant Cugat del Vallès. Un dels integrants del moviment rubinenc, José Luis Navarro, ha explicat a Ràdio Rubí que desde fa un parell de mesos s’han adherit a una coordinadora comarcal amb aquestes poblacions on hi ha Centres d’Assistència Primària gestionats pel Consorci Sanitari de Terrassa o Mútua de Terrassa com és el cas de Rubí. El que fan és compartir tots els problemes i mancances que tenen els CAP’s dels municipis i que estan gestionats per algun dels dos proveïdors.

La concentració de dilluns coincidirà amb una gran mobilització convocada per més d’una desena de col.lectius que es farà arreu de l’estat en defensa del sistema públic de pensions i en protesta a les recents recomanacions per part del Pacte de Toledo i les polítiques del ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá. Al mes de novembre de l’any passat, la comissió de Seguiment i Avaluació del Pacte de Toledo va aprovar un paquet de 21 recomanacions per preservar el sistema de pensions a l’estat espanyol a llarg termini. Per posar només tres exemples d’aquestes recomanacions: posar fi al dèficit de la Seguretat Social, recuperar l’IPC com a referència per a la pujada de les pensions o mantenir els 15 anys com a termini mínim de cotització per tenir pensió contributiva. Navarro ha dit que s’ha d’estar molt a sobre d’aquest tema ara i sempre.

José Luis Navarro també ha comentat que estan estudiant amb experts tota la documentació que el departament de Salut els va fer arribar en la reunió que van mantenir fa uns dies (veure notícia). L’integrant del Moviment de Pensionsites ha dit que la informació és molta i molt tècnica i que, quan acabin, donaran la seva opinió, però ja ha avançat que sí tenen dades del CAP Sant Genís i de l’Anton de Borja, però del CAP Mútua.

Font 

Deja una respuesta