En este momento estás viendo Per combatre l’odi, més feminisme

Per combatre l’odi, més feminisme

Estem vivint uns moments, on alguns sectors del feminisme i la ultradreta volen fer imperar l’odi i el rebuig sobre debats ja superats en la lluita feminista. Si ets usuari de les xarxes socials, t’hauràs trobat algun cop amb frases o comentaris en contra de determinats conceptes sobre el gènere, la transsexualitat o la interseccionalitat.

En Comú Podem, vol acabar amb la polarització del feminisme. Des del seu origen aquest partit ha lluitat per donar veu a tots els sectors socials que sempre han estat presents en els debats feministes, vetllant per un feminisme inclusiu, on tothom té cabuda independentment del seu origen, el seu gènere o la seva identitat sexual.

Per a les properes eleccions del 14 de febrer, presentem una candidatura plena de persones compromeses amb el feminisme, persones que abanderen aquesta lluita i que mostren el nostre compromís per ser el referent que el feminisme i que Catalunya necessita. A part de la nostra candidata, la Jessica Albiach, comptem amb persones que han estat treballant per donar veu i cabuda a les necessitats de les dones racialitzades, com és la Jessica González, número 3 de la llista, barranquillera, feminista, dona racialitzada i gran referent en el feminisme interseccional.

A més, la comarca del Vallès Occidental, compta en aquesta candidatura amb persones joves i feministes que per primera vegada posen l’accent en les reivindicacions i lluites del col·lectiu trans. La companya Tina Recio, veïna del municipi de Montcada i Reixac i activista pels drets de les persones trans, forma part de la nostra candidatura en el número 21 .

El feminisme s’ha d’adaptar a les noves necessitats socials. Fa 12 anys Catalunya va ser pionera en la lluita contra les violències masclistes en aprovar la llei 5/2008. El passat 17 de desembre després de reivindicacions de col·lectius feministes i gràcies a la feina del grup parlamentari d’En Comú Podem, aquesta llei es va ampliar i es va reforçar, adaptant-la a les necessitats socials. Una reforma que amplia i inclou a totes les dones, que inclou la violència institucional i la violència digital i que reforça el “Només Sí és Sí.

Unidas Podemos i En Comú Podem han estat uns referents en les històriques reivindicacions sobre la despatologització de la transsexualitat i l’autodeterminació de gènere, escoltant als col·lectius i portant a debat al Parlament de Catalunya i al Govern de l’estat reformes de llei com l’esmentada anteriorment o l’impuls d’una nova llei estatal que garanteixi i que tingui present les necessitats de les persones trans.

Continuarem vetllant per que les polítiques en matèria de feminisme siguin cada cop més inclusives, fent que la Generalitat adopti per fi el feminisme amb la creació d’una conselleria pròpia en un futur govern d’esquerres, després del 14 de febrer. A més En Comú Podem continuarà sent un lloc de referència on les persones feministes es sentin acompanyades, un lloc segur on es puguin expressar amb llibertat enriquint la nostra lluita. L’odi no hi te cabuda en el feminisme.

 

Deja una respuesta