En este momento estás viendo Arrenca la 7a edició del Dia de la Terra amb diverses activitats de sensibilització ambiental

Arrenca la 7a edició del Dia de la Terra amb diverses activitats de sensibilització ambiental

Fins al 2 de maig, la ciutadania podrà participar en propostes ambientals i formatives, sortides per conèixer i gaudir de l’entorn natural, activitats gastronòmiques o de sensibilització, entre d’altres.

La temàtica principal d’aquesta 7a edició del Dia de la Terra és l’agraïment al medi natural de la ciutat, tenint en compte la necessitat de les persones d’estar en contacte amb la natura i de sortir a passejar que han provocat els llargs períodes de confinament.

En aquest sentit, l’activitat més representativa és l’exposició de gran format del Col·lectiu d’Il·lustradores i Il·lustradors de Rubí City (CIRC): Respira, Rubí, que s’inaugura aquest dijous i es podrà veure fins al 2 de maig a diferents ubicacions.

Les passejades per l’entorn natural durant la pandèmia han fet créixer la curiositat de la població per conèixer aquests espais, la seva història o la feina de la pagesia de la ciutat. Per aquest motiu, el programa d’activitats inclou propostes que relacionen la història de les masies i el descobriment d’indrets que les envolten mitjançant la xarxa d’itineraris de natura, així com vídeos sobre la pagesia de la ciutat.

Paral·lelament, el dissabte 24 s’han organitzat dues jornades de neteja de l’entorn natural a Ca n’Oriol i a Can Xercavins, de la mà de l’entitat Caçadors de trastets i de les agents pel civisme.

I avui, amb motiu del Dia de la Terra, s’ha posat en funcionament un nou geocatxing, Acció Terra, que convida a grans i petits a descobrir tresors amagats (els catxés) d’una forma lúdica.

 

Activitats formatives i de sensibilització

Durant el confinament hem passat més temps a casa i hem prestat més atenció als espais exteriors, com ara balcons, terrasses, jardins o terrenys. Per aquest motiu, el programa inclou activitats formatives de jardineria i d’horticultura. Són propostes que ajudaran a fer els espais exteriors de casa més acollidors, a realitzar un hort a balcons o terrasses o a aprendre a fer compostatge, entre d’altres.

La programació també inclou activitats de caire ambiental que aportaran recursos sobre energia fotovoltaica d’autoconsum o cosmètica ecològica, entre d’altres.

L’Espai Jove Torre Bassas acollirà les propostes organitzades pel moviment “Fridays for future” a Rubí, amb diversos tallers i activitats durant tota la setmana.

La Trocalleria es mourà de les seves ubicacions habituals i durant tot la setmana visitarà nous espais per promoure l’intercanvi d’objectes, allargar-los la vida útil i prevenir residus. Amb motiu de la diada de Sant Jordi, el dissabte 24 d’abril s’ha organitzat un intercanvi de llibres a la plaça de Catalunya en col·laboració amb la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

D’altra banda, la rubinenca Cori Calero presentarà el seu nou llibre Si el cel es tornés vermell. El canvi climàtic. Conèixer-lo per combatre’l el dimecres 28. I el divendres 30 tindrà lloc l’acte de cloenda, el “Parlant de la Terra”, amb una conferència sobre Virus emergents i canvi global. Invertebrats a Rubí, a càrrec de la doctora Núria Busquets, investigadora de l’IRTA-CReSA i coordinadora de la Secció de Virologia de la Societat Catalana de Biologia, i Diego Fernández, entomòleg i col·laborador científic del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

La programació d’aquesta edició compta amb més d’una trentena d’activitats, amb les quals es pretén ampliar i diversificar el moviment ambiental a tot el món per construir un medi ambient saludable i sostenible; abordar el canvi climàtic, i protegir la Terra per a les generacions futures.

Font

Deja una respuesta