En este momento estás viendo Jèssica Albiach: «La lluita contra l’emergència climàtica no es predica, es practica»

Jèssica Albiach: «La lluita contra l’emergència climàtica no es predica, es practica»

En Comú Podem Rubí va convidar ahir la portaveu del grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem, Jèssica Albiach, per fer una visita per l’entorn natural de Rubí amb motiu de la celebració del Dia de la Terra.

Andrés Medrano, regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, va fer un repàs de totes les accions que ha dut a terme el consistori en aquest àmbit: la inversió en els camins naturals a Ca n’Oriol, de Can Pòlit o Can Fonollet; la senyalització de la xarxa d’itineraris que la gent ha fet seus durant el confinament… però també ha aprofitat per lloar la tasca de totes les persones i entitats que treballen per fer-ho possible: pagesos, artistes, entitats solidàries…

«La nostra ciutat és víctima del sistema de consum i producció de residus, ja que sembla un lloc preferent per al seu dipòsit», va lamentar Medrano, que també va recordar que hi ha una altra amenaça al territori de Rubí, i és la intenció de continuar amb l’activitat del camp de golf, i que va reclamar que passés a ser, també, part del patrimoni natural de Rubí i Sant Cugat i connectar-lo amb la Via Verda del Vallès. Amb tot, va demanar que les administracions «actuïn solidàriament» per l’equilibri territorial.

En un sentit similar s’ha pronunciat la diputada Jèssica Albiach, que ha criticat que el govern de la Generalitat per, en els últims anys, no hagi estat prou «ambiciós» en matèria de medi ambient i d’emergència climàtica. Per a Albiach, la «dignificació» dels espais naturals de Rubí són «clau» per a la conservació de la biodiversitat però també per la salut de les persones, tant la física com la mental.

«Necessitem més pulmons verds com aquest, nous espais on relacionar-nos de diverses maneres: tal com ens ha demostrat la pandèmia, som interdependents però també ecodependents», ha resumit Albiach, que ha retret novament al govern la seva manca de valentia per dur a terme polítiques amientals: «La lluita contra l’emergència climàtica no només es predica, sinó que sobretot, es practica», ha dit.

En aquest sentit, Albiach lloa la tasca dels ajuntaments com el de Rubí a l’hora de promoure la protecció dels espais naturals i l’aposta per les energies renovables, però que es troba una Generalitat que «no està fent absolutament res», cosa que ha fet que portem «una dècada perduda» en la lluita contra l’emergència climàtica.

Finalment, la diputada també ha demanat que s’aturin els projectes del camp de golf i el tercer abocador, i que es treballi per fer de l’estació dels FGC de La Llana una realitat.

Font

Deja una respuesta