En este momento estás viendo Habitatge i la millora de l’espai públic són les prioritats del primer paquet del pla d’inversions 2021

Habitatge i la millora de l’espai públic són les prioritats del primer paquet del pla d’inversions 2021

L’equip de govern ha presentat aquest dimarts el primer paquet d’inversions inclòs al pressupost municipal del 2021, uns comptes que responen a les necessitats de la ciutat i la ciutadania arran dels efectes de la pandèmia. Es tracta d’una partida econòmica que s’enfila fins els 18 milions, que té com a objectius principals ampliar el parc d’habitatge i millorar l’espai públic de la ciutat, i que incorpora 12.6 milions d’euros a través d’un crèdit.

D’aquestes iniciatives, destaca la inversió en habitatge, que s’hi destinen 4,1 milions d’euros. D’altra banda, el desplaçament de les línies d’alta tensió rebrà una dotació de 1,8 milions. A més, aquest primer tram d’inversions proposa la millora de l’estadi del Joventut 25 de Setembre que rep 3 milions d’euros.

També comporta la redacció del projecte i execució de l’edifici Superson, que contempla una injecció de 150.000 euros. De la seva banda la pacificació de l’avinguda de l’Estatut i la millora del parc de Ca n’Oriol contemplen 500.000 euros d’aquest crèdit. Pel que fa l’adequació i millora de la plaça de Pearson disposa 100.000 euros. La construcció de l’edifici zero també es durà a terme amb recursos provinents d’aquest crèdit amb un 515.000.

El crèdit servirà per tirar endavant la segona fase del Pla d’arbrat, com també els plans d’asfaltat i millora de voreres al centre, a urbanitzacions i als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE), així com la millora de l’avinguda de les Flors.

Per a tirar endavant aquests projectes, el pressupost 2021 inclou un préstec de 18,4 milions. D’aquesta quantitat, el ple municipal corresponent a l’abril n’ha aprovat una primera part que s’enfila als 12,6 milions d’euros que permetran la posada en marxa de les diferents accions. Aquest préstec s’ha aconseguit a través de la Diputació de Barcelona mitjançant el Crèdit Local de Suport al Finançament, que comporta una subvenció de part dels interessos. En aquest cas, comporta un estalvi de 333.000 euros a les arques municipals.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la segona tinenta d’alcaldia, Ànnia García Moreno, han presentat la proposta en roda de premsa aquest dimarts. L’alcaldessa ha afegit que “aquest pla suposarà una millora general de la ciutat en diferents àmbits”.

Per a la també regidora d’Habitatge, Ànnia Garcia Moreno, aquestes són “accions obligades perquè són deutes pendents que teníem amb la ciutat” i ha destacat que l’aprovació d’aquest crèdit per part del ple suposarà que “la seva execució sigui imminent”.

Font

Deja una respuesta