En este momento estás viendo L’Ajuntament i Ecovidrio reactiven la campanya per promoure el reciclatge de vidre als comerços de restauració de la ciutat

L’Ajuntament i Ecovidrio reactiven la campanya per promoure el reciclatge de vidre als comerços de restauració de la ciutat

L’Ajuntament de Rubí i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels envasos de vidre a l’Estat espanyol, posen en marxa de nou la campanya per impulsar el reciclatge d’aquest tipus de residu al sector hostaler de la ciutat. La iniciativa arrenca aquest dilluns 17 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Reciclatge, amb la realització d’entrevistes als establiments participants ─bars, restaurants, hotels i empreses de càtering─ per conèixer de primera mà els seus hàbits i necessitats a l’hora de separar els residus que generen.

L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar el sector hostaler de la ciutat de la importància de reciclar el vidre, un tipus de residu que es pot reciclar infinites vegades. Durant les entrevistes, es recordarà als i les comerciants que estan obligats a separar correctament la fracció del vidre ─en virtut del Decret legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, que aprova el Text refós de la Llei 6/1993, Reguladora dels Residus de Catalunya─ i que, en cas de no fer-ho, estan subjectes a sancions. Els informadors i les informadores de la campanya també explicaran com separar correctament el vidre, és a dir, què s’ha de llançar i què no s’ha d’abocar al contenidor verd. Aquells establiments que ho sol·licitin rebran gratuïtament un cubell de reciclatge per poder transportar aquests envasos còmodament fins al contenidor més proper. “L’envàs retornable és la millor solució per a la reducció de residus. En el cas del vidre és possible i cal potenciar-ho”, ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz. “Mentre la reutilització no sigui majoritària, hem d’aprofitar el fet que el vidre és un dels materials amb un reciclatge més eficient”, ha assegurat.

La col·laboració d’Ecovidrio i l’Ajuntament de Rubí té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la localitat. Per això és clau abordar el sector de l’hostaleria i la restauració, ja que en aquests establiments s’hi consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d’un sol ús que es produeixen a tot l’Estat.

 

Beneficis del reciclatge de vidre

Amb el reciclatge de vidre estalviem recursos naturals, reduïm la quantitat de deixalles que van als abocadors, reduïm les emissions de CO2 a l’atmosfera i estalviem energia. A més de tenir cura del medi ambient, el reciclatge té nombrosos beneficis socials i econòmics, com per exemple, la generació de llocs de treball.

En aquest procés és clau la implicació de tota la ciutadania, ja que cada petit gest compta. Per exemple, reciclant tres ampolles de vidre estalviem l’energia suficient com per carregar a diari la bateria d’un smartphone durant tot un any.

Deja una respuesta