En este momento estás viendo Escoles i instituts se sumen al Caçador de Trastets

Escoles i instituts se sumen al Caçador de Trastets

Entre els dies 1 i 11 de juny, les escoles i instituts de la ciutat faran una gran batuda de neteja de l’entorn natural de la ciutat. Més de 20 escoles de primària i instituts de la ciutat ja s’han sumat a la iniciativa, que implicarà uns 1.500 infants i joves. La proposta servirà per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), una data que fomenta la sensibilització i l’acció a nivell mundial de la protecció del medi ambient. Aquestes jornades de neteja, impulsades per l’entitat Caçadors de Trastets, s’han convertit en un referent del manteniment de l’estat del medi natural a la ciutat. Durant els darrers anys, centenars de rubinencs i rubinenques han participat en les jornades de neteja de l’entorn natural que l’entitat organitza de forma periòdica. Moltes escoles s’han sumat també a la proposta i freqüentment demanaven materials a l’entitat per poder fer neteges de les zones properes als centres educatius. Per tal de facilitar aquestes neteges, l’Ajuntament entregarà lots formats per guants, pinces i bosses reutilitzables a les «Escoles Caçadores de Trastets». Aquest material quedarà a disposició dels centres per continuar fent batudes sempre que ho creguin convenient. Les zones que, ara per ara, han triat les escoles per efectuar les batudes són el Torrent dels Alous en tots els seus diferents trams, la Bassa dels Alous, Can Xercavins, el bosc de Ca n’Oriol, Can Tiraïres, el Torrent del Manà, Can Balasch, Sant Genís i el Torrent de les Abelles. “L’entorn natural és patrimoni de la ciutat i hauria d’estar més cuidat encara que l’espai urbà per què hi ha racons per on els serveis de neteja no poden passar cada dia. Que es mantinguin saludables i nets depèn en gran mesura de la ciutadania i per això encara ens cal continuar sensibilitzant”, ha dit l’alcaldessaLes escoles i instituts participants també disposaran d’uns contenidors especials al centre el dia que facin la jornada de neteja, on podran seleccionar correctament els residus recollits. Aquest punt de contenidors servirà per mostrar a tota la comunitat educativa la feina efectuada, però també la gran quantitat de residus que s’acumulen al medi natural si no en tenim cura.  “Tenim el Pla de recuperació verda, l’estat d’emergència climàtica … una sèrie de plans i sempre hi ha un punt en aquests documents on hi diu sensibilitzar i conscienciar. Això és el que fem aquí gràcies al Caçador de Trastets i a la seva feina, aprofitant la seva idea per implicar també les escoles”, ha dit el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano Muñoz. Javier Ruíz, impulsor del Caçador de Trastets ha agraït a l’Ajuntament de Rubí “el suport per tornar a engegar les recollides i que arribin a les escoles. L’objectiu del Caçador sempre ha estat comptar amb la complicitat dels nens i nenes i veure-ho fet realitat, per mi és un orgull”.

Ultra Clean Marathon

Rubí és una de les ciutats per on passarà la Ultra Clean Marathon el 5 de juny. Aquesta prova és una Cursa Sostenible i Solidària amb la Natura que organitzen l’Agència de Residus de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa per a la Conservació de la Natura on els i les participants creen un equip, i, mentre gaudeixen de l’esport, s’impliquen en la protecció de la natura i la defensa del medi ambient. El recorregut, de 60 quilòmetres, passarà pel Torrent dels Alous, on s’hi habilitarà una bateria de contenidors perquè els i les participants puguin dipositar-hi la brossa que vagin recollint mentre corren. La cursa s’emmarca en la Setmana de la Natura i en la campanya Let’s clean Europe.

Font

Deja una respuesta