En este momento estás viendo L’Ajuntament impulsa la 4a edició del grup de compra agregada d’energia dirigit a empreses i comerços

L’Ajuntament impulsa la 4a edició del grup de compra agregada d’energia dirigit a empreses i comerços

L’Ajuntament de Rubí, a través del projecte Rubí Brilla, impulsa una nova edició del grup de compra agregada d’energia al municipi. Des del 2018, quan es va posar en marxa, un total de 62 empreses i comerços rubinencs s’han beneficiat d’aquesta iniciativa. Ara, el Consistori busca noves firmes que vulguin sumar-se a la proposta, que consisteix a comprar energia de forma conjunta amb l’objectiu d’estalviar costos i, d’aquesta manera, millorar la competitivitat.

L’energia és, després dels recursos humans, la segona despesa més important que han d’assumir les empreses. A Rubí, la indústria representa el 54% del consum energètic de la ciutat (5000.000.000 kWh/any). A través de la compra agregada d’energia, les empreses estalvien de mitjana un 16% de la factura elèctrica, amb un sostre màxim del 20%.

 

Una proposta d’èxit

Els resultats obtinguts durant els tres anys de funcionament del grup de compra agregada d’energia de Rubí avalen l’èxit de la iniciativa. Actualment, el grup gestiona un volum de més de 20 GWh i 82 punts de subministrament, dividits en quatre lots d’alta i baixa tensió i, cadascun d’ells, amb la possibilitat de contractar preus fixos o indexats (preus de mercat). Com més empreses formin part del grup de compra, millor preu es podrà aconseguir en licitacions futures.

La iniciativa funciona de la següent manera: es demana oferta de preus a les diferents comercialitzadores i, d’aquesta manera, s’asseguren sempre els millors preus per als membres del grup. “Així, totes les empreses i comerços de Rubí, sigui quina sigui la seva grandària, podran reduir el preu que paguen pel seu consum energètic i optimitzar la seva potència contractada. Els estalvis poden arribar al 20% de la despesa elèctrica”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz. Formant part del grup, les empreses i comerços participants aconsegueixen una millora del preu i de les condicions contractuals; energia 100% d’origen renovable, i assessorament per a la implementació d’autoconsum solar.

Totes aquelles companyies rubinenques interessades a participar en aquesta iniciativa poden notificar-ho a l’Ajuntament mitjançant el correu electrònic rubi_brilla@ajrubi.cat o el telèfon 620 89 25 75, on també poden adreçar els seus dubtes i consultes. A www.rubi.cat/compraagregada també trobaran tota la informació sobre aquest grup.

Font

Deja una respuesta