En este momento estás viendo Els preus de lloguer baixen un 6,35% a Rubí des de l’entrada en vigor de la regulació

Els preus de lloguer baixen un 6,35% a Rubí des de l’entrada en vigor de la regulació

Quan es compleix un any de l’entrada en vigor de la Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge, es confirma una moderació general dels preus. Segons les dades que ha fet públiques l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) corresponents al segon trimestre de 2021, des de l’aprovació de la llei, les rendes han baixat una mitjana del 5,5% als municipis catalans regulats. En el cas de Rubí, la rebaixa ha estat del 6,35%, sent la quinzena població on la reducció ha estat més significativa del total de 61 que són considerades àrees de mercat d’habitatge tens.

La regulació de preus del lloguer ha incidit en l’estabilitat de les rendes sense reduir l’oferta, que continua en els volums habituals a la ciutat. Des de setembre de 2020, quan va entrar en vigor la Llei 11/2020, s’han signat 931 contractes de lloguer, més que al trimestre anterior, en què l’impacte de pandèmia va reduir els contractes nous a 799.

Les dades presentades per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya també evidencien que els preus del lloguer han baixat als municipis regulats però, en canvi, han pujat a la resta. És per aquest motiu que 25 poblacions ja han sol·licitat que també se les reconegui com a àrees de mercat d’habitatge tens.

El passat 15 de setembre, la Generalitat de Catalunya va aprovar declarar Rubí àrea de mercat d’habitatge tens durant els propers cinc anys, amb una previsió de rebaixa del preu del lloguer d’un 5%, d’acord amb el que va aprovar el Ple de l’Ajuntament de Rubí el passat mes de maig.

 

32 denúncies

Durant aquest any de vigència de la Llei 11/2020, la societat municipal Proursa ha presentat 32 denúncies a l’Agència Catalana del Consum per infraccions a les informacions sobre ofertes de lloguer a Rubí que publiquen diferents portals immobiliaris. Entre els incompliments detectats, hi ha preus per sobre dels màxims que marca la llei però també l’omissió del preu del contracte anterior o de l’índex de preus de referència, que són dades obligatòries segons la norma aprovada l’any passat.

La regidora d’Habitatge, Ànnia García Moreno, ha manifestat que “les dades fan evident l’encert que suposa disposar d’una llei que reguli els preus del lloguer i la necessitat que el parlament espanyol aprovi una llei d’habitatge que contempli la regulació dels preus del lloguer al conjunt de l’estat, tal com recull el pacte de govern progressista”.

Font

Deja una respuesta