En este momento estás viendo En marxa un estudi sobre la qualitat de l’aire dels entorns escolars

En marxa un estudi sobre la qualitat de l’aire dels entorns escolars

L’Ajuntament i la Diputació estan mesurant els nivells de contaminació als entorns de les escoles i instituts de cara a un futur estudi sobre la qualitat de l’aire en aquestes zones. La mesura està emmarcada en el Pla d’Acció Supramunicipal per a la millora de la qualitat de l’aire del Vallès Occidental, un document que el Ple de Rubí va ratificar en la seva última sessió.

En la fase actual del projecte, que ja ha començat, s’estan mesurant els nivells de diòxid de nitrogen i partícules en suspensió en diferents punts de la ciutat, però parant especial atenció en l’entorn dels centres escolars. Es preveu que aquests treballs durin tres setmanes.

En una segona fase, d’una durada estimada similar, 13 escoles i instituts de Rubí involucraran els seus alumnes en la mesura de diòxid de nitrogen i diòxid de carboni als seus centres. Més enllà de complementar les dades recollides en la primera fase, la intenció és també conscienciar els més petits sobre la contaminació i involucrar-los en la lluita contra el canvi climàtic.

Andrés Medrano, regidor de Transició Ecològica, explica que estudis com aquests serviran per conèixer millor la situació de l’aire a Rubí i els nivells exactes de contaminació. Actualment, l’únic punt de mesura del diòxid de nitrogen (un gas contaminant que prové bàsicament dels tubs d’escapament dels vehicles) està situat dins del Parc de Ca n’Oriol, un punt lluny del trànsit rodat significatiu.

En aquest sentit, el consistori ja té llest un esbós de la futura Zona de Baixes Emissions (ZBE) de la ciutat, que s’ha hagut de realitzar per presentar el projecte als Fons Europeus Next Generation. La delimitació de la ZBE no ha transcendit encara però, segons la Llei estatal de Canvi Climàtic, les ciutats com Rubí l’hauran d’implementar obligatòriament abans que acabi 2023.

D’altra banda, l’Ajuntament també té previst publicar un mapa que mostri el temps necessari per anar a peu a diferents punts importants de la ciutat, així com redactar un pla per posar a disposició dels treballadors municipals bicicletes i patinets que redueixin la necessitat de viatjar en vehicles de combustió.

Font

Deja una respuesta