En este momento estás viendo L’Ajuntament dissenya un paquet d’inversions de 30 milions d’euros per als propers anys

L’Ajuntament dissenya un paquet d’inversions de 30 milions d’euros per als propers anys

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el portaveu d’En Comú Podem i regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, han fet aquest dimarts una radiografia de l’estat de les inversions a la ciutat, tant dels projectes que s’han materialitzat fins ara com de la planificació per als propers anys. Des de l’inici de mandat, ja s’han executat 6 milions d’euros en inversió.

La màxima representant municipal ha parlat de la singularitat d’aquest mandat, marcat pels efectes de la COVID, que va suposar una pausa obligada en la maquinària tècnica de l’Ajuntament en un primer moment i un reenfocament d’esforços per atendre les necessitats més bàsiques de la ciutadania. “Es va alterar l’ordre dels projectes que estàvem treballant, que ara hem recuperat i reajustat per continuar amb el ritme inicial del mandat”, ha explicat l’alcaldessa. “Ara estem sortint d’aquesta crisi sanitària, on s’ha incorporat un altre actor: els fons europeus Next Generation, que suposen una palanca importantíssima perquè puguem visualitzar les nostres ciutats més enllà dels períodes electorals. Perquè nosaltres no treballem només per aquest mandat, sinó que treballem per la ciutat del futur”, ha afegit Ana María Martínez Martínez.

Des de l’inici del mandat i fins al dia d’avui, l’Ajuntament ja ha executat 29 projectes d’inversió, que han ascendit a 6 milions d’euros. I en els propers anys, Rubí invertirà 30 milions d’euros més en un total de 45 projectes, que ja estan planificats i que  tenen una visió de futur, com deia l’alcaldessa, perquè superen els límits d’aquest mandat.

Totes aquestes inversions són possible perquè hi ha estabilitat a la ciutat”, ha assegurat el portaveu d’En Comú Podem i regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, que ha recordat que al Ple del mes d’octubre es va aprovar de manera inicial el pressupost per a l’any 2022. “Avui presentem una mirada endavant, un pla de present i de futur de Rubí que inclou un munt d’actuacions coherents amb la idea de ciutat que tenim en ment, que vol garantir drets, com l’accés a l’habitatge, o a la salut, que ve determinat en bona mesura per com està configurada la ciutat”, ha dit el regidor.

Alguns dels projectes que ja estan tirant endavant fan referència a la rehabilitació integral del Casino, les obres del qual van a bon ritme; la construcció del nou estadi de futbol del Vint-i-cinc de Setembre, que aquesta setmana es licitarà; o l’actuació urbanística per a la millora del polígon industrial Rubí Sud al sector Q1, que comptarà amb un projecte de contribucions especials, aprovat al Ple del mes d’octubre. També s’ha realitzat la millora de Can Barceló i Can Solà; la coberta de la tribuna del camp de futbol de Can Fatjó; el reforç del pont del c. Sant Joan; el nou parc infantil de Sant Muç; el cobriment de les pistes de petanca de Cova Solera; o l’ampliació de l’skatepark, entre d’altres.

 

30 milions d’euros per a 45 projectes

L’alcaldessa i el regidor han fet una repassada als 45 projectes d’inversió previstos properament.

Pel que fa a les actuacions a la via pública, han destacat la millora urbanística del parc de Ca n’Oriol; el Pla d’arbrat; els plans d’asfaltatge al nucli urbà, als polígons d’activitat econòmica i a les urbanitzacions; l’arranjament de drenatges i pavimentació de la pl. Pearson; les actuacions de millora urbanística a l’avinguda de l’Estatut; el projecte de millora del parc de Ca n’Alzamora; i el Balcó de la Riera, entre d’altres.

També han avançat que, malgrat no ser competència municipal, l’Ajuntament invertirà en la construcció de l’Escola del Bosc, mitjançant el conveni signat amb la Generalitat de Catalunya; i en l’execució de les obres del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol.

Pel que fa a les actuacions en equipaments culturals, han parlat del futur Centre d’imatge, de la reforma dels antics cinemes i de la sala d’esposició de l’Antiga Estació. Mentre que en el camp dels equipaments administratius-socials, han destacat l’ampliació dels horts de Cova Solera, el projecte per a l’acabament de les obres de reparació i consolidació de la xemeneia de l’Escardívol, i del futur FabLab.

En l’àmbit de al sostenibilitat, s’han referit a diverses actuacions incloses al Pla d’eficiència energètica municipal i a la primera fase del desplaçament de la línia elèctrica de Can Fatjó.

Per últim, pel que fa a l’habitatge, han destacat que l’Ajuntament invertirà uns 4 milions d’euros per a la construcció d’habitatge públic a equipaments municipals.

Deja una respuesta