En este momento estás viendo L’Ajuntament reparteix 2.200 «snack and go» a l’alumnat d’infantil per fomentar esmorzars i berenars sostenibles

L’Ajuntament reparteix 2.200 «snack and go» a l’alumnat d’infantil per fomentar esmorzars i berenars sostenibles

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament està repartint bosses reutilitzables porta aliments als i les alumnes d’infantil de les escoles de la ciutat. Es tracta d’uns embolcalls sostenibles que es poden fer servir múltiples vegades i que, per tant, ajuden a reduir la generació de residus d’un sòl ús plàstics i d’alumini en els esmorzars i berenars que les famílies preparen per la canalla.

L’extracció d’alumini provoca greus problemes de contaminació, destrucció del territori i desaparició d’espècies. Es calcula que, l’any 2050, hi haurà més plàstics que peixos als mars. «Si tot l’alumnat de Rubí utilitzés paper d’alumini durant un curs, gastarien 1.028 km d’aquest material, suficient per fer dues ínies rectes de Rubí a Madrid. Sens dubte, es viu millor sense residus«, ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Per tal de conscienciar els infants sobre la importància d’evitar els plàstics d’un sol ús i de fomentar la utilització de recipients reutilitzables, l’Ajuntament ha desenvolupat aquesta acció a les escoles de la ciutat. L’objectiu final és que les famílies adoptin nous hàbits més sostenibles a l’hora de preparar els esmorzars i berenars dels nens i nenes diàriament. I és que cal tenir en compte que una persona acumula de mitjana 21 substàncies derivades del plàstic a l’organisme.

Segons el regidor, «l’ús diari d’aquestes bosses reutilitzables porta aliments és un petit gest per combatre l’esgotament de recursos naturals, la contaminació i l’escalfament de la Terra, tots ells problemes d’escala mundial«.

A banda dels snack and go, el Consistori també recomana a la ciutadania fer servir altres elements reutilitzables, com ara cantimplores o carmanyoles.

Deja una respuesta