En este momento estás viendo L’Ajuntament obre el procés de licitació per construir sis pisos de lloguer per a joves i un espai residencial d’emergència

L’Ajuntament obre el procés de licitació per construir sis pisos de lloguer per a joves i un espai residencial d’emergència

El consell d’administració de la societat municipal Proursa ha aprovat aquest dimecres els plecs de clàusules per a la construcció d’una promoció de sis pisos de lloguer per a joves al carrer de Maria Aurèlia Capmany i per a l’adequació d’un espai d’acolliment residencial d’emergència.

Els habitatges per a joves tindran una superfície de 43 m2 i un d’ells estarà totalment adaptat a persones amb mobilitat reduïda. Tots disposaran d’una plaça d’aparcament. El projecte té una qualificació energètica A, en sintonia amb el compromís de l’Ajuntament de Rubí per donar compliment els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030.

El cost total d’aquesta promoció d’habitatges és de 958.000 € i està previst que les obres finalitzin l’estiu del 2023. Les persones joves que vulguin optar a un dels pisos podran presentar les sol·licituds, d’aquí a uns mesos, a l’Oficina Local d’Habitatge. En aquests moments s’està treballant en l’elaboració del reglament d’adjudicació.

L’espai residencial d’emergència, que es construirà als baixos d’un edifici d’habitatges de Proursa, serà un recurs temporal per a persones en risc imminent de pèrdua de l’habitatge. Disposarà de set habitacions per a famílies.

El projecte té un cost total de 540.000 € i un termini d’execució de sis mesos, per la qual cosa es preveu que estigui finalitzat a finals d’aquest any.

Aquests nous recursos habitacionals representen la primera promoció municipal d’habitatge des del 2009. D’aquesta manera, l’Ajuntament dona compliment als objectius adoptats en el marc del Pla local d’habitatge 2021-2027 pel que fa a l’increment del parc públic residencial destinat als col·lectius amb més dificultats: joves, d’una banda, i famílies en risc d’exclusió, de l’altra.

Font

Deja una respuesta