En este momento estás viendo L’opció que suma

L’opció que suma

 

El món local viu ja el compte enrere cap a les eleccions municipals del maig de 2023. Moment per plantejar els projectes de cada espai polític i respondre dues preguntes: ens presentem? I, com ens presentem?

A l’espai polític d’En Comú Podem Rubí la primera pregunta té una resposta clara: sí, ens presentem. El com, tot i que també de fàcil resposta, porta afegides un bon grapat de reflexions. La primera, inevitable, és l’anàlisi dels resultats del 2019. Per primera vegada a les eleccions municipals, es presentava a Rubí la marca En Comú Podem. Una nova coalició nascuda de la suma d’espais, organitzacions i persones. L’aposta per aquesta candidatura va resultar ser una estratègia guanyadora per l’increment de dos a tres representants al Ple municipal. La segona reflexió vindria per tot el que aquells resultats ens han permès fer a la ciutat.

D’aquells comicis del 2019, amb clars-obscurs, han resultat ja dos anys i mig amb responsabilitat al govern municipal, pandèmia mediant. Un temps en el què hem hagut de deixar de banda les reflexions teòriques i posar mans a l’obra en allò que justifica la nostra feina: el treball al servei de la ciutat, proposant i executant accions, serveis i recursos que han millorat la vida de la gent. Un temps a on ens hem configurat com la força central de diàleg amb tots i totes, aportant estabilitat i solucions.

Davant la pregunta de l’inici del text, les militàncies de Podem i Comuns han tingut també clara la resposta: ens presentem, de nou, conjuntament. Les respectives assemblees estan convençudes de que la unió de forces i moviments transformadors és imprescindible per a l’èxit, l’increment de la representativitat i, en definitiva, per ser més decisius encara per la ciutat.

Al maig del 2023 En Comú Podem serà una opció amb vocació de govern, reforçada per l’experiència, al servei de la ciutadania i d’un model de ciutat transformador. Estem lluny de la dialèctica de l’enfrontament i els blocs irreconciliables, convençudes de que Rubí s’ha de construir a través d’escoltar a la ciutadania, comptar amb la seva participació i construir consens entre els seus representants. Som un projecte obert, de suma de capacitats i que busca ser l’eix aglutinador d’àmplies majories.

Queda molt camí per recórrer, molta feina i sobretot, moltes decisions encara a prendre. Però a les dues organitzacions ho tenim molt clar: juntes som més fortes, juntes tenim millors idees, juntes tenim més capacitat per fer de la nostra una ciutat millor.

 

 

Deja una respuesta