En este momento estás viendo L’Ajuntament posa en marxa un aparador virtual per consultar els articles que es trobaran a La Trocalleria

L’Ajuntament posa en marxa un aparador virtual per consultar els articles que es trobaran a La Trocalleria

Aquesta setmana, l’Ajuntament ha estrenat l’aparador virtual de La Trocalleria. Es tracta d’un espai web on la ciutadania podrà veure els articles que es podran trobar en aquest punt d’intercanvi aquella setmana. L’objectiu és facilitar encara més la reutilització dels diferents productes per evitar que es converteixin en residus abans d’hora.

La Trocalleria és el servei setmanal de reutilització mitjançant l’intercanvi que cada dissabte s’ubica a diferents punts de la ciutat. En aquest espai s’ofereixen una sèrie de productes (parament de la llar, roba i complements, joguines, llibres…) amb la intenció d’allargar la seva vida útil. L’any 2021, prop de 700 persones van fer ús d’aquest servei, fet que va permetre recuperar 705,40 kg de residus que van anar a parar a altres mans, evitant que acabessin a les escombraries.

L’apartat web funciona com a visor d’objectes, on es poden consultar tant les característiques dels diferents productes com l’estat en què es troben i el seu valor. En aquest aparador, però, no es podran fer reserves. Els intercanvis es continuaran produint a La Trocalleria física. Els articles que es trobaran a l’aparador virtual són els productes de temporada. Aquest espai web es mantindrà actualitzat amb tot allò que s’exposi el següent dissabte al servei. “Tot i que no es facin reserves, és una eina útil per poder valorar si hi ha algun objecte del nostre interès i, així, optimitzar la nostra visita a La Trocalleria”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

 

Carnet de serveis mediambientals

L’accés a La Trocalleria funcionarà amb el carnet de la deixalleria, que ara ha passat a anomenar-se carnet de serveis mediambientals. Ara, aquest carnet engloba tant els serveis de gestió de residus (deixalleria de Cova Solera i mòbils) com el servei de reutilització (La Trocalleria).

Aquest carnet es pot tramitar a qualsevol d’aquests serveis i permet el registre dels residus que entren a les deixalleries i dels productes que entren i surten a La Trocalleria ─aquests darrers són els que es podran consultar a l’apartat de reutilització de l’espai d’usuari─.

El carnet es pot tramitar la primera vegada que s’utilitzi el servei de La Trocalleria, en cas que no es tingui prèviament. Només cal facilitar l’adreça del domicili i una adreça de correu electrònic, a través de la qual es rebrà el carnet en format digital, així com les claus d’accés per entrar a la plataforma https://rubi.deixalleria.cat.

Aprofitar aquells productes que no fem servir però que per una altra persona poden tenir valor cada cop és un fet més consolidat en la vida quotidiana de la ciutat”, ha assegurat Medrano Muñoz. En els darrers anys han sorgit diverses plataformes on es fan donacions o es produeixen intercanvis entre la ciutadania, evitant així un gran volum de residus i reduint la cultura d’un sol ús.

Font

Deja una respuesta