En este momento estás viendo El govern municipal explicarà els temes més destacats del Ple abans de cada sessió

El govern municipal explicarà els temes més destacats del Ple abans de cada sessió

El Ple ordinari del mes d’abril votarà l’adjudicació del contracte del servei públic de transport col·lectiu urbà de viatgers de Rubí i el Protocol municipal juvenil sobre violències masclistes i LGTBI-fòbiques en l’espai públic i contextos d’oci. Així ho han explicat en roda de premsa, el primer tinent d’alcadia, Moisés Rodríguez Cantón i el regidor de Regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz. Els dos edils s’han compromès a donar detalls dels temes més destacats del Ple abans de cada sessió plenària “per explicar-vos amb més detall l’acció de govern que fa la ciutat avanci i que sovint queda amaga al Ple per debats que potser no tenen tanta incidència en la vida de la ciutadania”, ha argumentat Rodríguez Cantón.

Pel regidor Medrano Muñoz, el contracte del servei públic de transport col·lectiu urbà de viatgers de Rubí que es votarà aquesta tarda “donarà un pas més en la transformació de la mobilitat de la ciutat i permetrà treballar per augmentar el percentatge de desplaçaments que es fan en transport col·lectiu, que ara representa el 5% del total. Igualment, un cop votat al Ple, Rubí es dotarà d’un Protocol municipal juvenil sobre violències masclistes i LGTBI-fòbiques en l’espai públic i contextos d’oci. “Aquesta és una eina indispensable per una ciutat tan viva com la nostra i ens ajudarà a continuar oferint cultura segura per a tothom”, ha argumentat el titular del servei de Promoció Cultural. També en clau feminista, el Ple votarà l’adhesió de la ciutat a la declaració dels municipis i comunitats educadores que posa les cures i la corresponsabilitat al centre de l’acció política.

La sessió plenària també votarà el romanent del pressupost de l’any passat que es dedicarà a finançar algunes de les actuacions de 2022. Enguany el romanent és de 3,2 euros, als quals s’hi ha de sumar 108.000 euros de la dissolució del Consorci per a la promoció i desenvolupament de la B-30.

El Ple d’aquesta tarda debatrà l’aprovació definitiva del projecte de renaturalització de l’eix i balcó de la riera. Els dos edils també han avançat que presentaran una moció d’urgència per tractar el Pla d’Autoprotecció de la darrera edició del festival LOS40 Primavera Pop en el marc del Ple ordinari.

Finalment, les dues formacions polítiques que formen l’equip de govern també han acordat dues mocions: un text que insta la Generalitat de Catalunya a universalitzar l’educació de 0 a 3 anys i un altre que vol refermar la llei que penalitza l’assetjament en les dones que acudeixen a clíniques per a la interrupció voluntària de l’embaràs.

Font

Deja una respuesta