En este momento estás viendo Sessions informatives a les urbanitzacions per posar plaques solars

Sessions informatives a les urbanitzacions per posar plaques solars

L’Ajuntament promourà l’autoconsum solar a les urbanitzacions de Rubí. El Servei Rubí Brilla ha organitzat tres sessions informatives que es duran a terme els dies 20, 22 i 28 de setembre.

ns informatives per promoure l’autoconsum i acompanyar el veïnat de les urbanitzacions en el procés per convertir-se en autoconsumidors d’energia solar, fet que els ajudarà a reduir les seves factures elèctriques i a disminuir les emissions de CO₂.

La primera tindrà lloc el 20 de setembre a les 19 h a l’Escola Rivo Rubeo i estarà dirigida al veïnat de Can Serrafossà, la Perla, Ximelis i Tres Camins. El 22 de setembre es farà la segona reunió, també a les 19 h, però a l’Escola Joan Maragall, i adreçada als veïns i veïnes de Can Barceló, Vallès Park, Castellnou i Can Solà. En últim lloc, el 28 de setembre, a la mateixa hora i a l’Edifici Ressò, serà el torn de les persones que viuen a Sant Muç i a Can Mir.

Pel que fa al contingut d’aquestes reunions, el regidor de Sostenibilitat i Medi, Andrés Medrano, explica que la idea és resoldre els dubtes dels veïns:

 

 

Els rubinencs que participin en els tallers rebran assessorament per posar les plaques solars per lliure, o bé, de manera coordinada amb altres veïns. Així es va fer als Avets, i la compra conjunta va permetre obtenir millors preus. La coordinació entre diferents famílies, però, no sempre és possible, i per això s’ajudarà amb diferents opcions i calendaris que permetin posar fotovoltaica.

Creix l’interès per les plaques solars

L’interès per l’energia solar no és nou, però el cert és que cada dia són més els rubinencs que estan fent números per veure si els compensa posar plaques a casa. Això es nota, per exemple, en els tallers que el servei Rubí Brilla fa periòdicament per reduir el cost de la factura elèctrica, i on cada vegada reben més preguntes sobre la fotovoltaica.

Font

Deja una respuesta