En este momento estás viendo Rubí comença la instal.lació de 500 contenidors nous i accessibles

Rubí comença la instal.lació de 500 contenidors nous i accessibles

Les persones amb mobilitat reduïda de la nostra ciutat podran comptar amb 500 nous contenidors accessibles que s’estan acabant de col.locar per tota la ciutat per tal de facilitar el reciclatge de residus, especialment el de l’orgànica. De fet, en el cas de l’orgànica se substituiran la totalitat dels contenidors a excepció de la part alta de les urbanitzacions per la problemàtica dels porcs senglars. Al carrer Lepant, per exemple, ja s’ha fet la substitució completa de les bateries dels contenidors.

L’alcaldessa de Rubí, Ana Martínez i el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, acompanyats de l’entitat Rubí té rodes, han explicat la importància del canvi dels contenidors aprofitant l’inici de la campanya de Nadal que és una de les èpoques de l’any que generem més residus. Els contenidors que s’estan substituint són de totes les fraccions, tenen una palanca que facilita la seva obertura, un altre mecanisme a l’esquerra del contenidor per poder recolzar-se a més d’una nomenclatura especial a cada contenidor per a persones invidents. Això sí, tant Martínez ha demanat la col.laboració de la ciutadania per fer una bona separació de residus i ser, per tant, corresponsables i fer un bon ús dels contenidors.

Segons ha explicat Medrano, els nous contenidors de la fracció orgànica tenen més capacitat que els anteriors, fins als 2000 litres. El regidor ha donat xifres sobre Rubí en matèria de recollida de l’orgànica. Se’n recullen uns 3.000 litres, però s’hauria d’arribar a recollir 3 mil litres més.  A més, ha remarcat que cal evitar llençar residus que no corresponen al contenidor gris (el que s’anomena la fracció bruta) perquè llavors acaben a la planta de Tractament de Residus del Vallès. L’edil ha explicat la gran importància de la correcta separació la fracció orgànica:

 

Des de Rubí té Rodes han valorat amb satisfacció aquesta iniciativa ja que fins ara no podien llençar ells mateixos els seus residus i havien d’anar acompanyats. Joana Rodríguez és la presidenta de l’entitat.

 

Finament, tant l’alcaldessa com el regidor de Medi Ambient han explicat que totes aquestes mesures s’estan fent per anar implementant un model de recollida que s’anirà veient de mica en mica a la ciutat.

Font

Deja una respuesta